Vezetés vizes úton

Gumiabroncsa kezelhetősége, fékezési teljesítménye és vízelvezetése kritikus fontosságú esős időben. Tudjon meg többet a vizes útfelületen történő vezetés veszélyeiről és a biztonság érdekében megtehető óvintézkedésekről.

A vizes útfelületen történő vezetés kihívásai

wet driving

Mivel a vizes úton történő vezetés közben történő balesetek aránya majdnem olyan magas, mint havas úton, a vezetőknek tisztában kell lenniük a biztonság érdekében a vizes úton való vezetés kockázataival.

Számos rendellenes helyzet adódhat vizes úton történő vezetés közben. A gumiabroncs például felúszhat a vízre, aminek következtében átmenetileg megszűnhet az irányíthatósága. A tapadás is gyengébb, mint havas úton, ezért a féktávolság megnő.

Biztonsági figyelmeztetések

  • A nagy súlyú járművek nehezebben kezelhetőek vizes úton. Ne feledje előzetesen ellenőrizni a gumiabroncsok kopottságát.
  • Kanyar előtt csökkentse a menetsebességet. Kanyarban tartson állandó sebességet.
  • Ha menet közben elveszíti uralmát a jármű felett, ne nyomja le hirtelen a fékpedált vagy a gázpedált. Miközben egyik lábával kissé lenyomja a gázpedált, ne rántsa el hirtelen a kormánykereket, míg vissza nem állt a jármű irányíthatósága.
  • Két kézzel kormányozzon.

TOP

It is