Sikerünk kulcsa

A Hankook története során bizonyította, hogy képes egyedi utakat találni versenyképessége javítására. Vállalkozói szellemünk és a nehéz kihívásoknak való megfelelés iránti vágyunk erőteljes alapot jelent számunkra a növekedéshez és az innovációhoz, melyek segítségével világszinten vezető gumiabroncsmárkává sikerült fejlődnünk.

Optimális termelékenység és hatékonyság

A Hankook teljes termelési folyamatának minden eljárását rendkívül magas szintű termelékenység és hatékonyság jellemzi. A Hankook széles körben elismert az első olyan gumiabroncsgyártó vállalatként, mely a nagyságrendi megtakarítások és a világszintű ellátó rendszer előnyeit élvezi. Egy olyan időszakban, amikor a globalizáció még ismeretlen volt, és a gumiabroncs ipar kis gyártóüzemei még nem tudták kielégíteni a helyi szükségleteket, képesek voltunk megváltoztatni ezt a helyzetet nagy méretű termelőüzemek és hatékony globális ellátóhálózat stratégiai fejlesztésével. A Hankook ezzel egyidejűleg maximális szintre növelte a termelékenységet és a hatékonyságot, így most képesek vagyunk gyorsan reagálni az ügyfelek igényeire, több mint 180 országban.

Széleskörű, világszintű termékválaszték

A Hankook márka széleskörű világszintű termékválasztékkal büszkélkedhet a hat kontinesen. A világ öt zónára történő felosztásával, és ezek mindegyike számára kidolgozott stratégiával a Hankook stabil növekedést ért el a fejlett és a feltörekvő autópiacokon egyaránt. A Hankook folyamatos növekedésének története a nehéz gazdasági körülmények közepette - az 1997-es ázsiai likviditási krízis, a 2008-as világszintű és európai pénzügyi válság - bizonyítja képességünket arra, hogy stabil, ugyanakkor kellőképpen rugalmas üzletvitelt építsünk fel ahhoz, hogy zökkenőmentesen adhassunk válaszokat a világszintű gazdasági nehézségekre.

A márka értékének növekedése

A világgazdaság és az autópiac által támasztott kihívások előzetes felbecslésének köszönhetően válhatott mára a Hankook vállalat azzá, ami lett. A motorizáció korában gyorsan növekvő gumiabroncs ipar az 1980-as években átszervezésen és olyan piaci reformon esett át, mely a világszintű márkákra összpontosított az 1990-es években. A jövő hatékony elemzésével felgyorsítottuk fejlődésünket világszerte, és világszintű márkává nőttük ki magunkat. A 2008-as pénzügyi válság további változásokat indított el a Hankook vállalatnál, mivel a fogyasztók a fejlett piacokon racionális fogyasztásra törekszenek, míg a feltörekvő piacokon éppen elkezdtek hangsúlyt fektetni a minőségre és a márkára. A Hankook rendkívüli éleslátásával és műszaki képességeivel ismét egy hatalmas lépést tett a márka értékének növelése felé.

Vállalkozói szellem az új piacokon

A Hankook megalapítása óta vállalkozói szellemünk volt a növekedés hajtóereje az új piacokon. Mindemellett felsővezetésünk képessége a kihívások leküzdésére biztosította folyamatos növekedésünket. A kínai piacot meghódító első világszintű vállalatként lokalizációs stratégiánkkal megerősítettük helyzetünket csúcs gumiabroncs márkaként. Oroszország, Közép-Amerika, Dél-Amerika és Indonézia feltörekvő piacain szerzett sikereinkkel világszintű díjakat és elismertséget értünk el. Az egyik ilyen elismerés a magyar kormány által 2012-ben átadott Magyar Érdemrend Középkeresztje, az európai piac szempontjából stratégiailag fontos rácalmási gyártóüzem felépítéséért.

Kiegyensúlyozott pénzügyi mérleg

A Hankook vállalatnál az átlátható és kiegyensúlyozott pénzügyi szerkezet tette lehetővé a folyamatosan megbízható növekedést. 2020 végén a Hankook Tire eladósodottságának mértéke 43,8% az eszközökhöz viszonyított nettó értéke pedig 69,5% volt. és az amerikai és európai gazdasági válság ellenére folytattuk a növekedési trendet a munkaerő és üzemi költségek optimalizálása terén tett erőfeszítéseinknek köszönhetően.

Emellett átlátható pénzügyi irányítási rendszert tartunk fenn, mely a vállalati felelősségre és a részvényesi nyereségre helyezi a hangsúlyt, stabil pénzügyi szerkezetünk pedig alapot biztosít az új befektetések számára, melyek lehetővé tették számunkra márkánk erejének növelését szerte a világon.


TOP

It is